Fuuse Logo
Permanent jobsInterim positionsEmployersAbout Fuuse
Vacancies

13

nlen
Pexels cottonbro studio 3205567

SUCCESVOL SOLLICITEREN

2023-04-04

Stel, je zoekt een nieuwe baan in finance. Als je weet waar een werkgever naar op zoek is, ben je al met één been binnen. Verdiep je daarom in de vacature en de bedrijfscultuur. Laat tijdens je gesprek zien wie je bent en hoe je zaken aanpakt.

1 Weet wat je wil

Ieders loopbaan is gebaat bij een duidelijk doel. Twijfel je? We helpen je graag. Binnen een carrière ontwikkelt iedereen zich weer anders. Je verandert als mens, en ook als professional. Ben je een eeuwige Big Four accountant? Of zoek je het avontuur? Ga je voor vastigheid, of ga je liever interimmen? Wat je ook doet, laat je volgende stap een bewuste zijn.

2 Weet wat je kan

Wees eerlijk over je skills, ook naar jezelf. Groeien kan iedereen, maar kijk wel realistisch naar je huidige capaciteiten. Bepaal welke skills je wil ontwikkelen en neem dat mee in je keuze voor jouw nieuwe positie als business controller, accountant of finance manager. En ook wáár je dat gaat doen. Culture is everything.

3 Weet waar je gaat praten

Het ene bedijf is het ander niet, dat weten wij als geen ander. Ga je op gesprek? Verdiep je in het bedrijf. Wat doen ze precies, hoe zien de cijfers eruit?

Check op LinkedIn met wie je gaat praten en bekijk de achtergrond van je toekomstige collega's. Natuurlijk helpen wij je ook met de voorbereiding. We weten met wie je in gesprek gaat, om welke skills ze vragen en hoe jij je kan onderscheiden.

4 Weet wat er gevraagd wordt

Ga niet alleen af op de functie, maar lees echt waar in de vacature om gevraagd wordt. Kom daarom goed beslagen ten ijs. Laat je niet overvallen door technische vragen en bedenk van tevoren voorbeelden die je soft skills illustreren. Welke precaire situatie kwam je eerdere in je loopbaan tegen, en hoe heb je die opgelost? En wat heb je daarvan geleerd? Hoe concreter, hoe beter.

5 Stel de juiste vragen

Een nieuw baan heeft op jou een grotere impact dan op je werkgever, dus eigenlijk ben jij de vragende partij. En hoe beter jij je voorbereidt, hoe beter jouw vragen. Denk daar van tevoren over na. Wat is de dynamiek binnen het bedrijf? Is de organisatie aan het veranderen, of is het juist een traag bedrijf waar je vooral geduld moet hebben om je doelen te bereiken? Bedenk goed of een bedrijf echt bij je past. Want alleen een echte match helpt alle partijen verder.

Fuuse Logo

HJE Wenckebachweg 123

1096 AM, Amsterdam

31 6 10968087info@fuuse.nl

© Fuuse 2024

Terms & conditionsPrivacy policy

The only way is up