Fuuse Logo
Vaste banenInterim opdrachtenWerkgeversOver Fuuse
Vacatures

22

nlen
Looking for an interim assignment in accounting, financial control, reporting, business control & FP&A, finance management, or audit, risk & treasury? Fuuse can help

Een vliegende start

2024-02-20

10 TIPS VOOR BEGINENDE INTERIMMERS

Wil jij aan de slag als zelfstandige in finance? We helpen je graag. Samen halen we het maximale uit je mogelijkheden. Met jouw skills en kwaliteiten en onze kennis van de markt ben je direct goed op weg. Lees dit stuk en geef je interimcarrière een vliegende start!

1. Kies je pad

Je gaat een nieuwe tijd tegemoet, met nieuwe kansen. Voordat je als interimmer de markt op gaat is het handig om te bedenken wat je wil. Waar ligt je hart, wat is je doel? Een goed beeld van het speelveld is dan handig om jezelf te positioneren. Fuuse helpt je graag. Ons inzicht in de vraag en trends in de markt kunnen richting geven aan jouw interimcarrière.

2. Zorg voor een financiële basis

Als interimmer is het essentieel om je financiën op orde te hebben voordat je aan opdrachten begint. Denk aan je tariefstelling, het opzetten van een boekhoudsysteem en het opbouwen van een financiële buffer. Wij helpen je graag. Fuuse kan je adviseren over financiële zaken en je helpen aan geschikte professionals zoals accountants of belastingadviseurs. Of doe je dat liever zelf?

3. ZZP of BV?

Veel interimmers starten als zzp'er, de meesten blijven dat ook. Het grootste verschil tussen zzp en bv: als zelfstandige zonder personeel ben je zowel zakelijk als privé aansprakelijk. Bij een BV is het bedrijf een rechtspersoon en blijf je privé buiten schot. Ook kun je met een BV makkelijker personeel aannemen en is je bedrijf overdraagbaar. Vroeger was een BV belastingtechnisch voordeliger, anno 2023 gaat dat niet meer op.

4. Gebruik ons netwerk

Met onze connecties binnen de financiële sector kunnen we je in contact brengen met potentiële opdrachtgevers en andere professionals. Zo hoef je zelf het wiel niet uit te vinden. En vergroot je je kansen op het vinden van interimopdrachten en maak je waardevolle connecties.

5. Een passend tarief

Met onze kennis van de markt kunnen wij je helpen bij het bepalen van een passend tarief als interimmer. We weten wat jouw vaardigheden, soft skills en ervaring waard zijn en kunnen je adviseren bij het vaststellen van een eerlijke en competitieve tariefstelling.

6. Werk aan je skills

Met onze kennis van de markt kunnen wij je helpen bij het bepalen van een passend tarief als interimmer. We weten wat jouw vaardigheden, soft skills en ervaring waard zijn en kunnen je adviseren bij het vaststellen van een eerlijke en competitieve tariefstelling.

7. Weet wat er speelt

Bij Fuuse weten we als geen ander welke rollen en vaardigheden goed in de markt liggen. We hebben inzicht in de behoeften van de sector en kunnen je begeleiden bij het versterken van je concurrentiepositie.

8. positionering en promotie

Als interimmer is het belangrijk om jezelf goed te presenteren en je sterke punten te benadrukken. Verteel ons wat jou uniek maakt en welke richting je wilt groeien. Door jezelf scherp te profileren kun je jezelf onderscheiden in de markt en richting geven aan je interimloopbaan.

9. Afspraak is afspraak

Als finance professional ben je integer en betrouwbaar. Dat geldt al bij een vaste baan, maar als interimmer telt het dubbel. Communiceer duidelijk en kom je afspraken na. Alleen dan komen opdrachtgevers bij je terug.

10. Houd contact

De belangrijkste stap: laat iedereen weten dat je interim gaat! Onderhoud je eigen netwerk en online platforms als LinkedIn. Verder is het natuurlijk waardevol om contact te onderhouden met opdrachtgevers en een recruiter waar je je goed bij voelt. Laat geregeld wat van je horen, deel je beschikbaarheid en houd ze op de hoogte van je recente opdrachten en ervaringen. Succes!

Wil je gaan interimmen? Maak nu een vrijblijvende afspraak. We helpen je graag op weg.
Fuuse Logo

HJE Wenckebachweg 123

1096 AM, Amsterdam

31 6 10968087info@fuuse.nl

© Fuuse 2024

Algemene voorwaardenPrivacy policy

The only way is up