Fuuse Logo
Vaste banenInterim opdrachtenWerkgeversOver Fuuse
Vacatures

18

nlen
Retaining potential talent in finance is a challenge. As a personal recruiter in finance, Fuuse provides tips: invest, communicate, and stay in touch

Een nieuwe uitdaging

2024-02-20

HOE HOUD JE FINANCE TALENT BINNENBOORD?

Iedereen wil vooruit, en je meest getalenteerde mensen misschien nog wel het meest. Als recruiter in finance weten we als geen ander waarom high potentials op een gegeven moment toch gaan rondkijken. Die zien we namelijk regelmatig. Lees hier waar financieel talent tegenaan loopt en hoe je mensen vasthoudt.


Een branche in beweging
De financiële sector staat flink onder druk. De arbeidsmarkt is krap, en talent heeft de banen voor het uitzoeken. LinkedIn houdt de trends nauwgezet bij.


Investeer in je mensen
It's all about commitment. Zorg goed voor je mensen, luister naar hun wensen en investeer in hun ontwikkeling. Het klinkt zo simpel, maar weet je zeker dat jouw bedrijf op al die punten een voldoende scoort? Vertrouw je medewerkers in hun expertise en geef ze verantwoordelijkheid. Kijk naar elkaar om en laat merken dat je er voor elkaar bent. Daarmee creëer je daadwerkelijke betrokkenheid.


Maak verandering bespreekbaar
Iedereen gaat weg met een reden. Zo zijn er mensen met een buitenlandambitie of die een managementfunctie ambiëren, maar niet het gevoel hebben dat hun huidige werkgever deze wens kan inwilligen. Dus stappen ze over naar een partij die dat wel kan. Soms is dat doodzonde. Er lekt niet alleen talent en ambitie weg, maar ook waardevolle kennis en een stukje van de bedrijfscultuur, van het grote verhaal. Denk dus altijd mee met mensen die aan en volgende stap toe zijn, ook - of juist - als ze in hun huidige rol veel waarde toevoegen. Wees kritisch op het oordeel van een leidinggevende en luister vooral naar de medewerker zelf. Creëer een cultuur waarin verandering bespreekbaar is. Kom met suggesties, of schets scenario's. Houd rekening met individuele wensen en leer van patronen.


Houd contact
Echte interesse is essentieel. Denk verder dan bila's en houd een vinger aan de pols. En mocht iemand onverhoopt overstappen of gaan interimmen, blijf contact houden. Een kort geïnteresseerd berichtje via linkedIn geeft een professionele relatie iets menselijks. En dat verbindt.

1,7 jaar

is de gemiddelde tijd tot iemand van baan verandert

271.714

professionals werken in Nederland in finance

16%

van deze professionals veranderde het afgelopen jaar van baan

49%

van alle finance professionals werkt in de randstad

Fuuse Logo

HJE Wenckebachweg 123

1096 AM, Amsterdam

31 6 10968087info@fuuse.nl

© Fuuse 2024

Algemene voorwaardenPrivacy policy

The only way is up