Fuuse Logo
Vaste banenInterim opdrachtenWerkgeversOver Fuuse
Vacatures

18

nlen
Pexels apg graphics 1604794

Een nieuwe baan, wat is voor jou écht belangrijk?

2023-03-09

Daniel Titus

De vijf vragen die je altijd moet stellen

Als je van baan verandert, wil je zeker zijn dat je erop vooruit gaat. In je salaris, in je carrière, in je persoonlijke ontwikkeling. Die zekerheid heb je graag voordat je begint, niet pas in je proeftijd. Daarom investeert Fuuse in jou. Als we je echt leren kennen, weten we ook waar je op je plek bent.


Ook tijdens het sollicitatieproces is er meer ruimte dan je denkt om te ontdekken waar je eigenlijk naar solliciteert. Hoe is de bedrijfscultuur, wat houdt de rol écht in? Wat is de dynamiek binnen de afdeling? Staan er grote veranderingen op til? Allemaal zaken waarvan wij onze opdrachtgevers vragen open en eerlijk over te zijn. En dat kun je ze zelf ook vragen tijdens je eerste of tweede gesprek. Met een paar simpele vragen leer je heel veel over je toekomstige rol en werkomgeving.

Hoe werkt het team?

Hier kun je het lang of kort over hebben. Lang verdient de voorkeur. Hoe is de samenstelling? Waar ligt wiens verantwoordelijkheid, is de sfeer collegiaal, hoe lang zitten mensen er al en zie ze elkaar ook buiten het werk? Niet dat je daaraan hoeft mee te doen, maar het zegt veel over de cultuur.

Hoe verloopt het contact met je leidinggevende?

Vraag niet alleen HR maar ook de hiring manager hoe je werk wordt beoordeeld en hoe evaluatie plaatsvindt. Is dit 'on the job' of wordt er echt tijd voor gemaakt? Is er een ontwikkelplan of leerbudget? En werkt dat een beetje in de praktijk?

Waar word je op afgerekend?

Solliciteer je naar een job met keiharde targets of worden ook je soft skills gewaardeerd? Het waarderingssysteem van een bedrijf vertelt je vanalles over de cultuur. Vraag ernaar, dan kun jij beter inschatten of je er straks op je plek zit.

Wat is je ontwikkelbudget?

Zijn je hard skills op peil voor je nieuwe baan, of kun je wel een update gebruiken? Groei is goed voor jou en je werkgever. Is het bedrijf waar je solliciteert daar ook op ingericht? Vraag ernaar en zoek uit hoeveel mensen er daadwerkelijk gebruik van maken.

Hoe zit het met hybride werken?

Veel professionals zijn eraan gewend geraakt. Minder reistijd, meer eigen verantwoordelijkheid. Afgerekend worden op je doelen, niet op aanwezigheid. Maar je moet je collega's natuurlijk ook niet compleet uit het oog verliezen. En er is nog steeds geen virtueel alternatief voor het spreekwoordelijke praatje bij de koffie-automaat. Hoe is de balans bij jouw nieuwe baan?

Fuuse Logo

HJE Wenckebachweg 123

1096 AM, Amsterdam

31 6 10968087info@fuuse.nl

© Fuuse 2024

Algemene voorwaardenPrivacy policy

The only way is up