Fuuse Logo
Vaste banenInterim opdrachtenWerkgeversOver Fuuse
Vacatures

18

nlen
Banff sunshine village Uo BE w J suk unsplash 1

De match maak je zelf

2023-06-05

Hier 7 tips die je daarbij helpen
 

Bij Fuuse investeren we in onze relaties, dat is onze kracht. Want uiteindelijk wordt iedereen daar beter van.
Kandidaten bereiden zich doorgaans uitstekend voor op een sollicitatie. Veel werkgevers kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Zeker in de huidige krappe markt. Bij een match zijn drie partijen betrokken, en de allerbelangrijkste ben jij.

1. Weet wat je wil

Hoe scherper je voor ogen hebt wat je nodig hebt, des te groter is de kans dat je raak schiet. Praat met de hiring manager, het team en toekomstige directe collega's waar behoefte aan is. Neem ook toekomstplannen mee in je vraag. en Daarna praat je met een recruiter. Begrijp ons goed, we rennen graag voor je. Maar liever wel de goede kant op.

2. Weet wat je vraagt

Heb je genoeg feeling met de markt? Ken de dynamiek, ken de stappen. Stem af met je recruiter wat realistisch is. Ook als het gaat om salaris. En realiseer je dat een krappe markt vraagt om enige flexibiliteit. Als je je eigen kaders niet te strak trekt, groeit de kans op een match aanzienlijk. Je recruiter denkt daarin graag met je mee.

3. Investeer in het gesprek

Het helpt echt. Check een CV voor het gesprek, en niet tijdens. Bespreek kandidaten met het team, betrek een directe collega bij het tweede gesprek. Wees concreet over de baan en ontwikkelmogelijkheden. En maak er geen vragenvuur van. Ga op zoek naar een gesprek, en geef de kandidaat voldoende ruimte om vragen te stellen. De moeilijkste: blijf open en laat je vooroordelen varen.

4. Verlies geen tijd

Het kan hard gaan, zeker in finance. Verlies geen tijd, twijfel niet. Maak stappen in het gesprek en handel voortvarend binnen een strak proces.

5. Zie het complete plaatje

Staar je niet blind op een CV of de grote - of juist kleine - naam van de huidige werkgever. Ga in op hard en soft skills, léés de persoon die tegenover je zit. Wat wil deze persoon? Wat houdt de kandidaat verder bezig, waar is hij of zij naar op zoek in het werkende leven? En kun jij als werkgever dat bieden?

6. Zorg dat iemand landt

Heb je je ideale kandidaat aangenomen? Zorg ervoor dat iemand lekker landt binnen de organisatie, laat mensen niet zweven. Verzorg de onboarding en wijs een buddy aan binnen het team. Zorg zeker de eerste maanden voor regelmatige terugkoppeling met de hiring manager, niet alleen op de formele momenten. Ook hier geldt: geef de nieuwe collega alle ruimte om vragen te stellen en onzekerheden te benoemen. Hoe eerder een collega zich thuis voelt, hoe eerder deze zich op volle kracht kan inzetten.

7. Blijf in contact

De match is gemaakt, de deal gesloten. Ons advies: houdt contact. Met de nieuwe collega, met de hiring manager en met de recruiter. Met aandacht voor elkaar en updates over en weer verbeter je je inzicht in het proces en de doelmatigheid ervan. Zo matchen we steeds beter.

Fuuse Logo

HJE Wenckebachweg 123

1096 AM, Amsterdam

31 6 10968087info@fuuse.nl

© Fuuse 2024

Algemene voorwaardenPrivacy policy

The only way is up